Borduren of bedrukken

Textiel bedrukken kan op veel manieren. CreaWear heeft alle technieken in huis en kan je uiteraard deskundig adviseren. De drie meest gebruikte technieken zijn zeefdruk, transferdruk en borduren. Een korte toelichting.

Zeefdruk
Bij zeefdruk wordt met een zeefraam inkt op de textiel aangebracht. Kleur na kleur. Via zeefdruk kunnen wel 14 verschillende kleuren op het textiel worden aangebracht.

zeefdruk

Anton Wempe van CreaWear over deze techniek: ‘De initiële kosten zijn hoog bij deze techniek, maar bij grotere oplagen is deze druktechniek kostentechnisch bijzonder gunstig. We kunnen met zeefdruk veel, maar op het moment dat men full color afbeeldingen wenst, kiezen we voor transferdruk.”

Transferdruk
Waar directe zeefdruk niet mogelijk is, wordt er in spiegelbeeld gezeefdrukt op een transfer die vervolgens met een warmte pers op het textiel wordt aangebracht.

transer

Anton Wempe van CreaWear over deze techniek: ‘Deze techniek is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. We passen transferdruk voornamelijk toe bij full color afbeeldingen. Daarnaast werkt transferdruk ook goed op polyester sportkleding, waar de traditionele zeefdruk minder resultaten geeft.’

Borduren
Bij borduren wordt het beeldmerk steek voor steek door een computergestuurde machine aangebracht op het textiel. Niet alleen kleding, maar ook caps en handdoeken.

kledinglijn

Anton Wempe van CreaWear over deze techniek: ‘Waar je bij zeefdruk per kleur betaalt, betaal je bij borduren per steek. Daar is de grootte van een logo dus ineens heel relevant en het aantal gebruikte kleuren onbelangrijk. Details kleiner dan 5 mm moet je eigenlijk niet willen borduren.’

Zoals te zien is op de foto’s worden er vaak combinaties van technieken gebruikt met verrassend resultaat. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.