CottoVer: nu verkrijgbaar bij CreaWear

CottoVer logo

CottoVer staat voor kwaliteitsvolle bedrijfs – en promotiekleding vervaardigd uit organisch Fairtrade katoen of een combinatie met gerecycleerd polyester. Aangezien CottoVer de garantie over de hele supply chain wil borgen is deze collectie ook gecertifieerd door GOTS en Nordic ecolabel. Hierdoor bent u zeker dat zowel de arbeiders die het katoen op het land oogsten, het garen spinnen en verven maar ook het eindproduct klaarmaken voor verzending, hun werk kunnen uitvoeren onder de beste omstandigheden.

Blader door de catalogus

Deze collectie omvat t-shirts in ronde en V-hals, polo’s korte en lange mouwen en verschillenden sweaters. Steeds in twaalf kleuren voor volwassen en zes kleuren voor kinderen. Ook de enorme maatboog is een pluspunt waarbij alle heren modellen tot 4XL beschikbaar zijn, dames vanaf XS en kids van 90/100 tot en met 150/160. Neem eens een kijkje in de catalogus van CottoVer.

CottoVer

De kleding van CottoVer is voorzien van de volgende eco-labels:

CottoVer logo

Het Fairtrade label:

CottoVer is het eerste kledingmerk dat Fairtrade gecertificeerd is. Fairtrade gaat armoede tegen door betere betere afspraken te maken met boeren in ontwikkelingslanden. Er mag in de producten die voorzien zijn van dit label geen gebruik gemaakt worden van GGO’s ( genetisch gemodificeerde organismen). Boeren ontvangen extra betalingen die geïnvesteerd kunnen worden in sociale en economische ontwikkeling. Kinderen onder 15 mogen niet werken. En boeren verdienen meer om zo hun kinderen naar school te kunnen sturen.

Het Nordic Ecolabel:

Dit is het officiële ecolabel van Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Ijsland. Dit label garandeert dat de kleding voldoet aan strenge omgevings- en klimaatcriteria. Producten met dit label zijn één van de minst milieubelastende producten. Bij het opstellen van criteria voor dit eco-label is rekening gehouden met: energie, gevaarlijke chemische stoffen, afval en verpakking.

Het GOTS label:

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Alle stappen van het productieproces worden nauwlettend in de gaten gehouden en er wordt rekening gehouden met mens en milieu. Een product moet van ten minste 70% organische grondstoffen gemaakt zijn om dit label te krijgen.

Oeko Tex 1000:

Dit label is specifiek voor textiel. Het garandeert een ecologisch verantwoorde productie en goede arbeidsomstandigheden. Het label zorgt er voor dat stoffen die slecht zijn voor de gezondheid in zo klein mogelijke maten voor komen in de kleding. Het gebruik van schadelijke pesticiden is niet toegestaan. Er zijn goede arbeidsomstandigheden. Verder is er aandacht voor biologische landbouw- en productiepraktijken en verwerking van afval.